همیشه میگویند پیشگیری بهتر از درمان است خب این در دندان پزشکی به چه معناست؟
اگر شما فردی هستید که روزی یک وعده از مسواک استفاده میکنید و تعداد دفعات نخ کشیدنتان در طول روز کم است، حتما باید هر 6 ماه برای چکاب کامل به دندان پزشکی مراجعه کنید. ( کلنیک روژان تمام چکاب ها برای سلامت دهان و دندان شما به صورت رایگان انجام میدهد. )
زمانی که شما به دندان پزشک مراجعه کردید 4 عدد رادیو گرافی B.W یک عدد رادیوگرافی O.P.G به همراه داشته باشید، چون تمام طرح درمان اعم از پوسیدگی عای کم سطح و عمیق و انواع عصب کشی ها و تمام درمان با این عکس ها انجام میپذیرد و شما هرچه زودتر متوجه پوسیدگی های کم سطح بشوید تا درمان آن ساده تر و به طبع آن هزینه درمانی آن هم بسیار پایین خواهد بود.
علاِئم پوسیدگی دندان ها
انواع پوسیدگی
پوسیدگی در سطح جونده دندان ها اکثرا به دلیل نزدن مسواک و عدم رعایت بهداشت پدید می اید و پوسیدگی های بین دندانی بیشتر به دلیل عدم استفاد از نخ دندان پدیدار میشوند.
چه زمانی از پر کردن دندان ها اسفاده میکنیم ؟
زمانی که پوسیدگی حاصله روی سطح دندان ها عمیق نباشد و گسترش پیدا نکرده باشد. این درمان به این صورت انجام میذیرد که ابتدا پوسیدگی ها به کمک وسایل برنده نسج دندان های سالم جدا کرده و بعد با موادی نظیر امالگام و یا کامپوریت های همرنگ دندان ترمیم میشوند. اگر شماهم علائمی که بالا عنوان کردیم را دارید حتما به دندان پزشک خود مراجعه کنید تا درمان لازم سریعا انجام شود چون پیشگیری بهتر از درمان است .
مواد استفاده در پرکردن دندان ها
(امالگام و کامپوزیت)
آمالگام : ماده ای نقره ای رنگ است که از ترکیب چندین فلز مثل پودرهای نقره و مس است که با جیوه در دستگاه مخصوص (امالگاماتور)مخلوط میشوند که در ابتدا حالت نرمی شکل دارد و بعد از گذشت مدت زمان کوتاه سفت شده و جایگزین مناسبی به همراه کامپوزیت بری نسوج از دست رفته دندان های خلفی می باشد.
مزایا
نقطه ضعف آمالگام
به دلیل تیره بودن رنگ آمالگام برای درمان های دندان های جلو که جنبه زیبایی دارند توصیه نمی گردد و نیز به دلیل خوردگی فلز و نشت بزاق به زیر آمالگام احتمال پوسیدگی های ثانویه وجود دارد
کامپوزیت ها
موادی از جنس پلیمر های همرنگ دندان است عموما جنبه زیبایی دارد کامپوزیت های جدید از استقامت بالایی برخوردارند که میتوان برای ترمیم دندانهای خلفی ونیز اکثراً برای دندانهای جلو که در خط لبخند دیده می شود کاربرد دارد.
دندانپزشک این ماده را که ابتدا خمیری شکل است دندان ها را ترمیم میکند و با استفاده از نور های مخصوص اشعه ماورای بنفش یا Uv کامپوزیت و محکم می گردد.
مزایا
کامپوزیت ها به دلیل پیوند شیمیایی با سطح دندانها اتصال بهتری به دندان برقرار میکند و احتمال نشت بزاق و پوسیدگی ثانویه و هم رنگ بودن دندان ها خواهان بیشتری دارند علاوه بر این مهم ترین مزیت کامپوزیت همرنگ بودن آن با رنگ دندان هاست.
معایب
باامدن کامپوزیت های جدید طول عمر کامپوزیت ها کمتر از آمالگام هست ولی هزینه انجام کامپوزیت های ترمیمی از آمالگام بیشتر است.
مراحل پر کردن دندان پوسیده
ابتدا دندان های پوسیده توسط دندانپزشک و به کمک عکس رادیوگرافی p.a وb.w شناسایی می شوند پس از بی حسی کامل دندان پوسیدگی دندان به وسیله ابزار مخصوص فرز از روی سطح دندان برداشته میشود، حال نوبت انتخاب بین امالگام و کامپوزیت است در پوسیدگی های عمیق که نزدیک به عصب دندان است بعد از برداشتن پوسیدگی عمل کف بندی دندان هم انجام می پذیرد تا حساسیت دندان را کم کرده و مواد پرکردنی با عصب بیشتر شود.
سپس ماده پر کردنی را قرار داده و فرم خاص هر دندان را به آن می دهند و پس از پایان کار بیمار عزیز باید حداقل تا دو ساعت غذا یا نوشیدنی میل نماید و دلیل این کار هم سفت شدن و اتصال بهتر مواد پرکردنی با سطح دندان است.
کلینیک دندانپزشکی روژان مفتخر است که با ویزیتها و چکاپ های دوره ای بهترین مشاوره را خدمت شما عزیزان ارائه دهد تا علاوه بر استفاده از بهترین متریال موجود تمام هزینه های دندانپزشکی شما را کنترل نماید.