5/5 - (1 امتیاز)

عوارض ایمپلنت

عوارض ایمپلنت

شهریور ۳۱, ۱۳۹۴ 0
implant.jpg

آیا ایمپلنت دندان عوارضی دارد؟

برای پاسخ به این سوال ابتدا باید بدانیم ایمپلنت چیست و در بدن ما چه پروسه ای را طی میکند؟

 

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان پایه ای از جنس تیتانیوم است که با سلول های استخوان و لثه انسان سازگار است.

با کاشت ایمپلنت دندان می توان یک یا چند دندان را به صورت دایمی و مطمئن جایگزین کرد. پس از قرار دادن پایه ایمپلنت توسط جراح یا متخصص ایمپلنت

در داخل استخوان فک, با استخوان سازی سلول های استخوان ساز در اطراف ایمپلنت ,ایمپلنت و استخوان فک به هم جوش می خورد،این فرایند ممکن است بین سه تا ۴ ماه(در برخی موارد شش ماه) زمان ببرد. در مرحله بعدی (پس از استئواینتگریشن) قسمت های تاج و روکش دندان توسط متخصص پروتزهای دندانی روی پایه قرار می گیرد.

 

عوارض ایمپلنت چیست؟

در صورتیکه قبل از کاشت ایمپلنت بررسی های دقیق از لحاظ وجود استخوان کافی، فضای مزیو دیستالی و اکلوزالی کافی (از لحاظ عرضی و همینطور با دندانهای فک مقابل) ، وجود یا عدم وجود لثه چسبنده انجام شود و توسط شخص متخصص در محل صحیح انجام شود، عوارضی نخواهد داشت.

بررسی ها شامل معاینه دقیق، بررسی رادیوگرافی پانورامیک و CBCT می باشد.

علائم بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت(که عوارض محسوب نمی شود):

مانند هر جراحی دیگر، درد مختصر بعد از کاشت ایمپلنت و تورم جزئی، محتمل است.

عوارض کاشت ایمپلنت:

در صورتیکه بررسیهای دقیق انجام نشود و یا توسط فرد متخصص انجام نشود احتمال موارد زیر وجود دارد :

بی حسی گوشه ی لب در برخی موارد ایمپلنت دندان

احتمال اسیب به اعصاب فک در کاشت دندان

مشکلاتی سینوسی پس از کاشت

کاشت ایمپلنت در محل نامناسب که ممکن است عوارضی از نازیبایی تا حتی عدم فانکشن و عدم امکان انجام پروتز بر روی ایمپلنت کاشته شده را داشته باشد.

آسیب به ایمپلنتها پس از تحویل پروتز به علت عدم تعیین صحیح تعداد ایمپلنتها :

تعداد روکش های متصل به هم نسبت به تعداد پایه های ایمپلنت که در واقع نیروی وارد به ایمپلنتها را تعیین میکند. در صورت عدم بررسی و عدم قرار گیری تعداد مناسب با توجه به شرایط فکی هر فرد امکان overload ایمپلنتهاو ودر نتیجه امکان آسیب دیدگی ایمپلنتها وجود دارد.

معاینات دوره ای توسط دندانپزشک متخصص پس از کاشت ایمپلنت و انجام پروتز الزامی است. با اینکه ایمپلنت مانند دندان طبیعی پوسیده نمی شود ولی در ارتباط مستقیم با بافتهای زنده (استخوان ولثه) است و در نتیجه در معرض بیماری قرار دارد.

مشکلات لثه ای در اطراف ایمپلنتها سریعتر از دندانهای طبیعی فرد ایجاد می شود و کندتر از آنها به درمان پاسخ می دهد. در نتیجه نگهداری مناسب و رعایت بهداشت کامل یکی از عوامل ضروری در حفظ ایمپلنتها می باشد.

مواردی که می تواند درمان ایمپلنت شما را دچار مشکل کند:

بیماریهای لثه ای که قبل از کاشت ایمپلنت باید درمان شوند.
سیگار به علت کاهش خونرسانی ، در صد موفقیت را تا حدی کم میکند.
دیابت کنترل نشده اگر قند خون ناشتا بالای عدد ۱۴۰ بماند.

 

دندان قروچه

دندان قروچه شبانه در کسی که به علت استرس های روزانه ناخود آگاه دندانهای خود را در خواب روی هم میفشارد، حتما بعد از اتمام درمان پروتز باید از occlusal splint استفاده نماید.

 

دندان قروچه چیست؟

دندان قروچه به ساییدن دندان ها به صورت عادتی می گوید این عمل معمولا در خواب صورت می گیرد و برای ایمپلنت بسیار ضرر دارد و فشار زیادی به پایه و فک وارد می کند.صدای دندان قروچه می تواند در حدی زیاد باشد که باعث از خواب پریدن بقیه افراد شود و مراجعه سریع به دندانپزشک توصیه می شود.

 

عدم جایگزینی دندان از دست رفته چه عوارضی دارد:

نازیبایی

ناکارامدی عمل جویدن (با سمت چپ یا راست یا هر دو طرف) نمیتوانید غذا بخورید و دندانها درست روی هم قرار نمیگیرند

ایجاد فاصله تدریجی بین دندانهای باقیمانده به علت حرکت آنها به سمت ناحیه بی دندانی

کج شدن و حرکت دندانهای مجاور و مقابل ناحیه بی دندانی به آن ناحیه که می تواند باعث مشکلات لثه و پوسیدگی در دندانهای مذکور شود.

از بین رفتن دندانهای مقابل ناحیه بیدندانی به علت overeruption در بی دندانی های طولانی مدت

سایش دندانهای قدامی به علت نبود دندانهای خلفی

لقی و حرکت رو به جلو (جلو آمدگی نامطلوب و همراه با ایجاد فاصله) دندانهای قدامی به علت نبود دندانهای خلفی

و در نهایت عدم امکان جایگزینی بعد از مدت طولانی بیدندانی به علت تحلیل استخوان (که در مواردی غیر قابل بازسازی است) و عدم وجود فضای کافی جهت جایگزینی با ایمپلنت

 

کاشت دندان برای چه افرادی توصیه می شود؟

در شرایطی که فرد یک یا چند و یا همه ی دندان های خود را به علت های متفاوت مانند پوسیدگی دندان، بیماری لثه، ضربه، شکستگی، تصادف و… از دست داده باشد، می توانند از روش ایمپلنت دندان به قصد جایگزین کردن دندان های ازدست رفته استفاده کنند. ایمپلنت دندان به عنوان ریشه دندان برای نگه داشتن روکش های جایگزین تاج دندان نیز استفاده می گردد.

 

دلیل مشکلات پیش امده برای ایمپلنت چیست؟

شکستگی پروتز ایمپلنت :
این اتفاق زمانی می افتد که فشار یا لود زیاد از حد ( دندان قروچه ) به روکش وارد شود و یا سنگ یا غذای سفتی ناگهانی و ناخدآگاه روی ایمپلنت قرار بگیرد .

که معمولا با درد همراه است و احتمال شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت نیز بعضا وجود دارد. در این موارد باید به دندانپزشک مراجعه نمائید تا در صورت امکان پروتز شما خارج گردیده و تعویض شود.

شکستگی بدنه ایمپلنت :
این یک اتفاق بسیار نادر و جبران ناپذیر پس از درمان می باشد که معمولا بر اثر فشار بیش از حد و یا پروتز نامناسب دندان که فشار ها را از مرکز اطراف منتقل کند ایجاد می شود.

معمولا در این حالت درمانی جز خارج کردن ایمپلنت توسط جراحی مخصوص و کاشت مجدد ایمپلنت در ناحیه وجود ندارد.لذا در صورتی که ایمپلنت دندانی شما در دهان، دچار دردهای مکرر و یا ناراحتی زیاد هنگا جویدن دارد، حتما به پزشک خود مراجعه کنید.

 

 

5/5 - (1 امتیاز)


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *






اکنون با ما تماس بگیرید

کلینیک دندانپزشکی روژان آماده ارائه خدمات تخصصی دندانپزشکی بصورت کاملا حرفه ای توسط متخصصین مجرب در زمینه های متفاوت می باشد


نوبت دهی آنلاین



راه های ارتباطی



عضویت در خبرنامه

[mailpoet_form id=”1″]

شبکه های اجتماعی



کلیه حقوق این سایت برای کلینیک دندانپزشکی روژان محفوظ می باشد.

طراحی و اجرا توسط گروه پانیسار گروه تبلیغاتی اینترنتی پانیسار

5/5 - (1 امتیاز)